top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıOÄŸuz KurtuluÅŸ

SEO Çalışmaları mı Google ADS mi ? Hangisini Tercih Etmeliyim ?

SEO çalışmaları ve Google ADS amaç olarak aynı şeye hizmet eder, sektörünüzde göz önünde olmak. Aralarında süreç farkı gibi bazı farkların bulunduğu bu çalışmalar, markanızı ve popülerliğinizi arttırmaya yarar ve potansiyel müşteri oranınıza katkı sağlamaya çalışır.

Her iki hizmette titiz bir planlama ve çalışma gerektirir. Rakip analizlerinin doğru yapılması, nokta atışı anahtar kelimeler, gerekli güncellemeler kritik öneme sahiptir. Kullanıcının hedeflerine ve bütçesine bağlı olarak her iki hizmette ortak olarak yürütülebilir.


Süreklilik


SEO, uzun vadeli bir stratejidir. İyi bir SEO performansı için zaman ve çaba gereklidir. İçerik optimizasyonu, bağlantı inşası ve teknik düzenlemeler gibi sürekli çalışmalara ihtiyaç duyulur. Sektöre ve hedeflenen amaca bağlı olarak 3-12 ay süresince bir çalışma gerçekleştirilebilir. Google Ads ise daha anlık sonuçlar elde etmek için kullanılır. Bir reklam kampanyası başlattığınızda, reklamlarınız hemen görünebilir ve hedef kitlenize ulaşabilirsiniz.


Kontrol Edilebilirlik


Her iki çalışmada arama motorlarında kesin olarak birinci sırada olacaksınız diyemez fakat kontrol edilebilirlik açısından farklar vardır. SEO'da, tam kontrol sizde değildir. Arama motorları algoritmalarını sürekli günceller ve sıralama faktörlerinde değişiklik yapabilir. Hizmet aldığınız yer dinamikleri takip edip sürekli güncellemeler gerçekleştirse bile sonuç almak zamana yayılabilir. Bu nedenle, organik sıralamanız üzerinde tam bir kontrol sahibi olamazsınız. Google Ads'te ise reklam kampanyalarınızın bütçesini, anahtar kelimelerini, hedeflemeyi ve reklam içeriğini tam olarak kontrol edebilirsiniz. Reklamlar için bütçenizi arttırıp, rakiplerin önüne geçebilmek adına agresif hareketlerde bulunabilirsiniz.


SEO ve Google Ads, birbirini tamamlayabilen stratejilerdir ve birçok işletme her iki yöntemi de kullanmaktadır. SEO, uzun vadeli organik görünürlük sağlamak için önemlidir, Google Ads ise hızlı sonuçlar ve hedefli reklam kampanyaları için kullanışlıdır. Hangi stratejilerin sizin işletmeniz için en uygun olduğunu belirlemek, hedeflerinize ve bütçenize bağlıdır.

45 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

SSL Sertifikası Çeşitleri Nelerdir ?

SSL Nedir ? SSL, "Secure Sockets Layer"ın kısaltmasıdır. SSL, internet üzerinde veri iletimini güvenli hale getirmek ve verilerin şifrelenmesini sağlamak için kullanılan bir güvenlik protokolüdür. Tem

Web Sitesi Çeşitleri Nelerdir ?

Web Sitesi Nedir ? Amaçlar doğrultusunda ve tüm dünyada var olucak şekilde; ürünlerin, hizmetlerin, tanıtımların, reklamların dijital ortamda aktarıldığı platformlara web sitesi denir. Markaların ve i

bottom of page